Què és #MésNostraigua?

Nostraigua, com a entitat pública empresarial de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp per a la gestió del cicle complet de l’aigua, posem en marxa el projecte #MésNostraigua, un repte de futur pensat per fomentar entre els veïns i veïnes l’estalvi i l’ús sostenible de l’aigua i els recursos mediambientals del municipi.

La iniciativa s’emmarca dins l’estratègia de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp d’alinear-se amb objectius mundials de desenvolupament sostenible.

Aquest projecte s’emmarca en la voluntat de l’Ajuntament de lluita contra el canvi climàtic i desenvolupament sostenible, recollit dins el Pla Estratègic de Municipi Mont-roig Miami 2030, així com en els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) definits per la ONU, que estableixen una sèrie de metes comunes per protegir el planeta i garantir el benestar de totes les persones.

L’entitat posarà a l’abast de la ciutadania una sèrie de recursos i material divulgatiu per incentivar l’estalvi i l’ús sostenible dels recursos hídrics i mediambientals del municipi.

Es tracta d’actuacions relacionades amb l’eficiència, entesa com la necessitat d’utilitzar la menor quantitat de recursos possibles per aconseguir els objectius desitjats i la sostenibilitat, com l’acceptació que la naturalesa i el medi ambient no son una font inesgotable de recursos, sent necessari la seva protecció i el seu ús racional.

A continuació trobareu el detall de totes les accions que anirem posant en marxa.

Les nostres actuacions

L’EPEL Nostraigua i la Creu Roja local signen un conveni de col·laboració per incentivar la correspondència digital de les factures del servei d’aigua

 • Per cada sol·licitud d’enviament de factura sense paper, Nostraigua donarà 1€ a l’entitat sense ànim de lucre Creu Roja de Mont-roig del Camp

  El president de l’EPEL Nostraigua i alcalde de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, Fran Morancho, i la presidenta de l’Assemblea Local de la Creu Roja de Mont-roig del Camp, Maria Pilar Poves, acompanyats del vicepresident de l’Entitat, Vicente Pérez i Miguel Escobar, referent tècnic de Creu Roja al municipi, van signar ahir al matí un conveni de col·laboració per a la promoció de l’ús de la correspondència digital. Es tracta d’una iniciativa amb un doble objectiu, de caire social i ambiental.

  Més informació

  Nostraigua posa en marxa la campanya “l’aigua que no fas servir, no la deixis sortir!”

  • Coincidint amb el 22 de març, el Dia Mundial de l’Aigua, es pretén conscienciar a la societat de la importància de preservar aquest recurs

  Des de Nostraigua, i seguint amb l’estratègia de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp d’alinear-se amb els Objectius Mundials de Desenvolupament Sostenible (ODS), s’ha posat en marxa la campanya “l’aigua que no fas servir, no la deixis sortir!”. La iniciativa de conscienciació ciutadana arrenca aquest dimarts, 22 de març, coincidint amb el Dia Mundial de l’Aigua.

  Més informació

  Nostraigua posa en marxa una campanya per frenar el llançament de tovalloletes al wc

  • Les tovalloletes i altres residus d’higiene personal, que no es dissolen a l’aigua, provoquen molts problemes d’embussament a la xarxa de sanejament municipal, a més de contaminar el medi ambient

  Les tovalloletes humides i altres residus que es llencen al vàter provoquen molts problemes d’embussament a les xarxes de clavegueram municipal i a les estacions depuradores. Per aquest motiu hem posat en marxa una campanya per conscienciar a la ciutadania i frenar el llançament d’aquest tipus de productes al wc.

  Més informació

  els nostres eixos

  #Més Nostraigua es basa principalment en tres eixos clau:

  • Atenció a l’usuari: Serveis dirigits a l’usuari per facilitar la gestió de tràmits i l’accés a la informació
  • Voluntat de servei: Som una empresa 100% municipal, el nostre benefici és el servei públic.
  • Responsabilitat social i ambiental: Treballem perquè les nostres accions compleixin els objectius mundials de desenvolupament sostenible.

  Infografia serveis pdf

  Servei d’alertes de consum

  Es tracta d’un sistema d’avisos gratuït que permet tenir controlat el subministrament indicat i detectar possibles fuites o incidències al comptador.

  Incentivar l’ús d’aquest servei és una de les primeres actuacions del projecte…

  Més informació

  Fons de Solidaritat

  Disposem d’un Fons de Solidaritat destinat al pagament de les factures de consum d’aigua o les altes del servei de les persones amb dificultats econòmiques.

  També prorroguem l’acord de no tallar l’aigua durant l’estat d’alarma.

  Més informació

  Visites escolars a la depuradora

  L’Institut de Miami i Nostraigua van organitzar una jornada didàctica amb el lema “Va de l’aigua” per ensenyar als escolars del municipi com es depuren les aigües residuals a la depuradora més gran i moderna del municipi (EDAR Àrea Costanera).

  Més informació

  Recursos i materials

  Servei gratuït Factura sense paper

  L'aigua que no fas servir, no la deixis sortir

  Servei gratuït d’alertes de consum

  Pla Estratègic Municipal 2020-2030

  Objetivos de Desarrollo Sostenible (ODS)

  Agenda 2030, Generalitat de Catalunya

  Consulta l’estat de devolució de la teva fiançaMés informació