“Se’ns esgota l’aigua”, la nova campanya per conscienciar sobre la necessitat d’adoptar consums responsables

18 juliol 2023

  • Davant la situació d’alerta per sequera que es troba el municipi,  l’EPEL Nostraigua, amb el suport de l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, recorden a la ciutadania la importància d’integrar en l’activitat diària mesures preventives i d’estalvi d’aigua

Amb el lema “Se’ns esgota l’aigua”, l’entitat pública Nostraigua, i l’Ajuntament de Mont-roig del Camp, posen en marxa una campanya informativa i de conscienciació ciutadana sobre importància d’integrar en la nostra activitat diària la cultura de l’estalvi i l’adopció de consums sostenibles. La iniciativa es posa en marxa per tal d’incidir en la importància de preservar aquest recurs hídric, que actualment està patint un episodi d’escassetat.

De fet, cal recordar que el municipi, juntament amb altres que s’abasteixen del Consorci d’Aigües de Tarragona, està en estat d’alerta per sequera hidrològica, segons la publicació al DOGC de l’Agència Catalana de l’Aigua, del passat 13 de juny de 2023. L’entrada en estat d’alerta per sequera comporta mesures de gestió i limitacions en el consum d’aigua que afecten tant a la gestió municipal com a tota la ciutadania de manera obligatòria. Unes restriccions i mesures implantades que es poden consultar a: https://nostraigua.cat/mont-roig-del-camp-entra-en-fase-dalerta-per-la-sequera/

Davant d’aquesta situació, és indispensable que reduïm el consum d’aigua a tots els nivells. Per això, en la imatge de la campanya es veu representada la greu sequera actual, que compren el període 2021-2023. Al maig de 2021 les reserves dels embassaments eren del 91%. Portàvem 30 mesos sense pluges, fet que fa que hagi disminuït considerablement en el mateix període de 2023 a un 25% de les reserves. Per aquest motiu, cal optimitzar al màxim el recurs que tenim disponible, perquè l’aigua que estalviem avui és la que tindrem per demà.

És per això que la campanya “Se’ns esgota l’aigua” té per objectiu divulgar aquest missatge, mitjançant cartelleria distribuïda en punts estratègics del municipi, el repartiment de fulletons amb consells als diversos establiments comercials i de restauració, incidint així també en el sector turístic, a més d’altres accions que es posaran en marxa els pròxims mesos, com ara les escoles, per tal d’arribar a tota la ciutadania.

 

 

Els consells i recomanacions es poden consultar al fulletó informatiu que s’ha editat amb aquesta finalitat

 

Altres notícies recents

Consulta l’estat de devolució de la teva fiançaMés informació