La tarifa d’aigua i clavegueram de Mont-roig del Camp és un 29% inferior a la mitjana catalana

21 abril 2021

  • Les dades les confirma l’Agència Catalana de l’Aigua en el seu “Informe anual del preu de l’Aigua a Catalunya 2020”

El preu final de l’aigua i del clavegueram al municipi de Mont-roig del Camp és un 29% més baix que la mitjana catalana, segons l’informe “El Preu de l’Aigua a Catalunya”, que publica anualment l’Agència Catalana de l’Aigua.

Les dades les confirma aquest estudi anual que ofereix els preus de l’aigua des de la perspectiva del cicle integral de l’aigua, amb una visió territorial i en funció dels usos que se’n fa.

En aquest document es detallen, segons diferents consums mensuals (6 m³, 9 m³, 10 m³, 12 m³, 15 m³ i 20 m³) el cost mitjà del rebut del servei d’aigua i clavegueram dels municipis de Catalunya i també el cost mitjà dels municipis de la província de Tarragona.

En aquest sentit, si s’apliquen els mateixos consums a la tarifa del municipi, s’observa que el preu de Mont-roig del Camp és també un 9% inferior que la mitjana dels municipis de la província de Tarragona.

Preus congelats des de fa 9 anys

Tot i la particularitat de la dispersió de nuclis de població dins del terme municipal i la quantitat d’instal·lacions necessàries per mantenir el servei, Nostraigua ha pogut mantenir els preus congelats els últims 9 anys i situar la tarifa domèstica del servei entre les més econòmiques de Catalunya.

Aquestes tarifes són possibles perquè, per la pròpia naturalesa de Nostraigua, no es reparteixen els dividends dels beneficis obtinguts sinó que es destinen cada any en inversions per a la millora del serveis i al fons de solidaritat.

El document es pot consultar a l’adreça URL:
aca.gencat.cat/[…]/18_observatori_preus_2020_ca.pdf

Altres notícies recents

Consulta l’estat de devolució de la teva fiançaMés informació