Es posen en marxa obres de millora de canonades d’aigua potable i connexió de dipòsits malmesos pel temporal Glòria

13 abril 2022

  • Els treballs, que s’estan executant en aquests moments per poder-se acollir a una subvenció de la Generalitat, consisteixen en la reposició de la canonada d’aigua potable de la zona de la Platja Cristall i la connexió entre els dipòsits de Masos d’en Blader i Guardamar

L’Ajuntament de Mont-roig del Camp, amb el suport de l’empresa Nostraigua, ha iniciat diverses obres amb l’objectiu de millorar la xarxa de distribució d’aigües en diverses parts del municipi, com és la zona de la platja Cristall i la connexió entre els dipòsits de Masos d’en Blader i Guardamar, per solucionar deficiències i filtracions en part per les conseqüències del temporal Glòria.

 

D’una banda, es tracta de les obres de reposició de la canonada de distribució d’aigua potable, en més d’un quilòmetre, a la zona de la platja Cristall i que passa pels carrers Baixada de Platja Cristall, Vall d’Aran i Avinguda del Pi Alt. Aquesta canonada presentava molts desperfectes arran de les afectacions pel temporal Glòria.

Aquesta renovació permetrà garantir el subministrament d’aigua potable als àmbits de les urbanitzacions Pi Alt, Cap de Terme, Platja Cristall i Barri Llastres i l’anellament de la xarxa i compensació de cabals en aquestes urbanitzacions en cas d’interrupció de subministrament principal per part del CAT (Consorci Aigües de Tarragona). L’obra l’executa l’empresa Agrovial i es finança amb una subvenció del Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya, motiu pel qual el termini d’execució és molt curt. Aquest fet requereix fins i tot continuar els treballs els dies no festius de Setmana Santa. Des de Nostraigua es manté, però, la  ferma voluntat de generar les menors molèsties possibles que poden causar unes obres com aquestes (sorolls, desviaments de trànsit, talls temporals d’accessos…). Així mateix, s’efectuaran les actuacions necessàries per reduir al màxim els talls puntuals al subministrament d’aigua en el moment de realitzar la connexió.

Nova connexió del dipòsit de Masos d’en Blader a Guardamar

D’altra banda, també s’està portant a terme la connexió del dipòsit de Masos d’en Blader amb el dipòsit de Guardamar, que es troba situat a 105 metres de la línia de la costa.  En l’actualitat, exceptuant una connexió provisional d’emergència des de Sant Miquel, aquest pou era l’única font de subministrament de les urbanitzacions Guardamar i la Ribera, amb un total de 226 habitatges subministrats. La tempesta Glòria va provocar l’entrada de l’aigua del mar al pou Guardamar i la completa salinització d’aquest. Per resoldre aquesta problemàtica i estudiades diverses alternatives, s’ha decidit impulsar la connexió del dipòsit de Masos d’en Blader amb el dipòsit Guardamar i d’aquesta manera s’evita el risc d’intrusió salina.

Altres notícies recents

Consulta l’estat de devolució de la teva fiançaMés informació