Nostraigua s’uneix al PERTE de digitalització del cicle urbà de l’aigua

20 febrer 2023

  • L’objectiu de l’acord és aconseguir, amb una aliança de nou ajuntaments i empreses d’aigua del territori, les ajudes de l’Estat (Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència) per digitalitzar tots els comptadors del municipi

L’alcalde de Mont-roig del Camp i president de Nostraigua, Fran Morancho juntament amb el vicepresident de l’entitat Vicente Pérez, han assistit aquest matí a Tortosa a la signatura d’adhesió al projecte que integren nou ajuntaments i empreses d’aigua del territori per tal d’aconseguir fons procedents dels Next Generation dins del PERTE (projecte estratègic per a la recuperació i transformació econòmica) per digitalitzar el cicle urbà de l’aigua al nostre municipi.

Els municipis que integren aquesta agrupació i relacionats per ordre de pes en el projecte son Tortosa, Mont-roig del Camp, Alcanyís, Deltebre, Móra la Nova, Morella, Rubielos de Mora, Aldover i Paüls. És una proposta de modernització i digitalització de tot el cicle de l’aigua, una inversió de 14,3 MEUR que pot aconseguir una subvenció de fins a 10 MEUR dels Next Generation.

La proposta presentada per Nostraigua té un pressupost de 3’5 milions d’euros, que resulta un 24,28% del projecte. Si finalment és acceptat aquest projecte, l’EPEL Nostraigua rebrà al voltant de 2’3 milions d’euros de subvenció i la resta, 1’2 milions, sortiran de fons propis de l’entitat.

Un cop es concedeixi aquesta subvenció, els usuaris i usuàries disposarien sense cap cost addicional de la implantació de comptadors de tele lectura. A més de la digitalització de comptadors, un dels objectius d’aquesta digitalització és prevenir i alertar sobre fuites interiors o pèrdues incontrolades de forma immediata, sense esperar a rebre les lectures trimestrals.

Altres notícies recents

Consulta l’estat de devolució de la teva fiançaMés informació