Nostraigua posa en marxa una campanya per frenar el llançament de tovalloletes al wc

15 setembre 2021

  • Les tovalloletes i altres residus d’higiene personal, que no es dissolen a l’aigua, provoquen molts problemes d’embussament a la xarxa de sanejament municipal, a més de contaminar el medi ambient

Les tovalloletes humides i altres residus que es llencen al vàter provoquen molts problemes d’embussament a les xarxes de clavegueram municipal i a les estacions depuradores.

Per aquest motiu hem posat en marxa una campanya per conscienciar a la ciutadania i frenar el llançament d’aquest tipus de productes al wc.

De fet, el llançament d’aquests residus al wc requereix  dedicar una gran part de les intervencions de l’empresa a tasques de neteja i desembús de les instal·lacions (canalitzacions, estacions d’impulsió, estacions depuradores), amb camions externs com també la reparació d’avaries a les bombes d’impulsió i als equipaments de les estacions depuradores.

A banda de provocar problemes en les xarxes de clavegueram i estacions depuradores, estudis realitzats diuen que aquestes tovalloletes contenen fibres sintètiques (microplàstics) que contaminen l’aigua i perjudiquen la fauna marina.

A més, us recordem que aquestes tovalloletes, que es venen com a alternativa al paper higiènic humit per WC, no es desintegren com el paper higiènic i no s’haurien de llençar al WC, encara que ho digui l’envàs. És per això que totes les tovalloletes i els productes d’higiene personal, com bastonets, compreses o tampons, s’han de dipositar a la fracció de rebuig.

Altres notícies recents

Consulta l’estat de devolució de la teva fiançaMés informació